Menu Sluit menu

Module

Pitch

Verhaal optimaliseren en concept realiseren

Je hebt je idee geconcretiseerd door middel van een prototype, dat gewikt en gewogen werd door een testpubliek. Dankzij hun feedback kwam je tot een finaal prototype. Dus, waar wacht je nog op? Wat is de volgende kleine stap die je moet nemen, om de impact van jouw oplossing zo groot mogelijk te maken?

In deze fase ga je jouw idee binnen VRT realiseren, proberen commercialiseren of delen met mogelijke partners. Aan de hand van een roadmap, business model canvas en pitch perfect oefening stoom je je helemaal klaar voor die volgende stap. The wor(l)d is out there!

Startpunt

Time flies when you’re making things real... Intussen heb je samen met jouw team een hele weg afgelegd, van de eerste brainstorm tot het finale prototype. Je hebt veel geleerd van het proces en dat kunnen jouw collega’s ook! Het zou zonde zijn om jullie waardevolle inzichten verloren te laten gaan. Giet je proces in een kort verhaal, dat je intern makkelijk kan delen.

t

Implementeren

De roadmap helpt je om je einddoel in te delen in microambities. Samen met je projectteam visualiseer je de kleine stappen die nodig zijn om je ideale toekomstscenario te realiseren. Ondertussen leg je deadlines vast en verdeel je de verantwoordelijkheden.

Tools Roadmap

Commercialiseren

Je weet intussen alles over de waardepropositie van je concept. Kan je daar nu ook een financiële waarde op plakken? Welk verdienmodel zou je aan je oplossing kunnen koppelen? En hoe zit het met de verhouding opbrengsten en kosten? Het business model canvas helpt je alle businessbouwstenen te onderzoeken. Iedereen intrapreneur!

Resultaat

Als je jouw eindconcept overtuigend wil voorstellen aan collega’s, externen of mogelijke partners, heb je een onderscheidende pitch nodig. Het pitch perfect sjabloon helpt jouw verhaal sterk op te bouwen en te onderbouwen.

Van storytelling en framing tot je lichaamstaal. Je zal alles in de strijd moeten gooien. Jep, life is a pitch!

Website made by MINSKY